6 Mart 2017 Pazartesi

Ağız yaraları ve Aftların iyileştirilmesi için sprey AFTADUR PLUS SPREY VE KENAKORT-A-ORABASE-POMAD

















Hemen hemen herkeste çıkan ağız yaraları, küçücük ama çok çok yan yakar. Hele hele benim gibi sigarayı bırakmış birinde bir hayli fazla. Biri geçmeden diğeri çıkıyor. Hayatım resmen kabusa döndü :D Yemek yiyemiyorum, bazen öyle bir yerde çıkıyor ki dilimi kıpırdatıpta konuşamıyorum. Şimdi size ağız yaraları için kullandığım iki ayrı ilaç hakkında deneyimlerimi sunacağım.



Kenacort bir kremdir.. Ağız içine tam aftın üzerine sürülüyor. Hemen donuyor. Fakat ağız sürekli ıslak olduğu için 5-10 dakkaya kalmaz yavaşa yavaş çözülmeye ve ağızı sarmaya başlıyor. İşte o anlar çok rahatsız edici. Kısa süreli bir çözüm. Ama çok can yakıyorsa yara sürülebilir tabi.


Aftadur Sprey ise, uzun ucu sayesinde gereken yere kadar uzatıp bir iki fısla işi bitiriyorsunuz. Acı tadı var. Ama sıktıktan 20-30 saniye sonra kayboluyor. Bu sprey daha etkili gibi geldi bana. Aft oluşumunu anladığınız an sıkmak daha hızkı geçiriyormu eczacımın söylediğine göre. Bende denedim ve geçmeye yüz tuttu yaram. Bunu beğendim.



Aşağıda ikisininde prospektüslerini yayınlıyorum.


1. KENACORT-A nedir ve ne için kullanılır?

KENACORT-A 1 g diş patında 1 miligram triamsinolon asetonid içeren, 5 gramlık alüminyum tüplerde kullanıma sunulmaktadır.


2. KENACORT-A'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
KENACORT-A'nın yiyecek ve içecek ile kullanılması

Kenacort-A'nın yiyecek ve içecek ile etkileşimi yoktur; ancak ağız içine uygulandığından dolayı yemeklerden sonra kullanılması önerilmektedir.

Hamilelik

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.

Emzirme
ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

KENACORT-A önerilen dozlarda uygulandığında araç ve makine kullanma yeteneğinizi etkilemez

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı:

Bilinen bir etkileşimi yoktur.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

3. KENACORT-A nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktorunuz tedavi edilmesini söylediği bölgeyi ince bir tabaka ile kaplamaya yetecek miktarda kullanınız. Yatmadan önce günde iki veya üç kez, tercihen yemeklerden sonra uygulayınız.

Uygulama yolu ve metodu:

Kapağı kaldırınız. Ağzınızda tedavi edilecek kısmı kurulayınız ve az bir miktar, kuru ve temiz parmağınız ile üzerine yayınız. Ovmayınız. Ağızda kalım süresini artırması açısından yemeklerden sonra kullanınız. KENACORT-A uyguladıktan hemen sonra bir şey yemekten veya içmekten kaçınınız.

Değişik yaş grupları

KENACORT-A'yı yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da doktorunuz veya diş hekiminiz tarafından önerildiğinden fazla kullanmayınız. Çocuklarda beş günden fazla kullanmayınız.

Özel kullanım durumları

Özel kullanım durumu yoktur.

Eğer KENACORT-A' nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunum.

KENACORT-A'yı kullanmayı unutursanız:

KENACORT-A'yı kullanmayı unutursanız mümkün olan en kısa sürede atlanan dozu uygulayınız.

Unutulan dokları dengelemek için çift doz almayınız.

KENACORT-A ile tedavi sonlandığındaki oluşabilecek etkiler:

Tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler bilinmemektedir.

4. Olası Yan Etkiler Nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi, KENACORT-A'nın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Uzun kullanıma bağlı olarak sistemik olarak emilebilir. Yan etkiler genellikle bebeklerde (0-1 yaş), çocuklarda ve takma diş üzerine uygulamada meydana gelir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

- Ülserin aktifleşmesi

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

5. KENACORT-A'nın saklanması

KENACORT-A 'yı çocukların göremeyeceği, eriş emmeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Etiketin veya ambalajın ürerinde belirtilen son kullanma tarihinden sonra KENACORT-A 'yı kullanmayınız.
Ruhsat sahibi:


Deva Holding A.Ş.
Halkalı Merkez Mah. Basın Ekspres Cad.
No:1 34303 Küçükçekmece-İSTANBUL Tel: 0212 692 92 92
Faks: 0212 697 00 24
İmal yeri:


Deva Holding A. Ş.
Davutpaşa Cad. Cebe Ali Bey Sok. No:12 34020 Topkapı/İSTANBUL



AFTADUR SPREY 

Endikasyonları:

Aftadur® Plus Sprey, tahriş olmuş bölgelerde mekanik bir bariyer oluşturarak ağız boşluğunda mukozaya yapışan koruyucu bir film tabakası meydana getirir. Böylece açığa çıkmış sinir uçları nedeniyle oluşan acı hissinin giderilmesini sağlar. Aftadur® Plus Sprey, tedaviyi destekler ve aftöz stomatit, aftöz ülserler, ortodontik teller ve rahatsızlık veren protezlerden kaynaklanan travmatik lezyonlar gibi ufak lezyonlar nedeniyle ağızda oluşan acının giderilmesinde yardımcı olur. Ayrıca ağız içine yayılmış aftöz ülserler için de endikedir. İçerdiği hiyalüronik asit ve Aloe vera doğal iyileşme sürecini destekler.

Kullanım Talimatı:

Ürünü ilk kez kullanacaksanız öncelikle kapağı çıkartıp, yerine sprey başlığını takın. Spreyi bu başlık yardımıyla direkt ağız içindeki lezyon üzerine 3 kez veya tahriş olan bölgeyi kaplayacak şekilde ihtiyacınız olduğu kadar sıkın. Solüsyon püskürtülerek uygulandığında lezyonun üzerini daha iyi kaplayacağı için maksimum etki sağlayacaktır. Aftadur® Plus Sprey yutulması durumunda herhangi bir tehlikeye yol açmaz. Aftadur® Plus Sprey yetişkinlerde ve çocuklarda kullanılabilir.

İçeriği:

Su, propilen glikol, polivinolprolidon (PVP), maltodekstrin, aloe vera, potasyum sorbat, sodyum benzoat, PEG-40 hidrojenlenmiş Hint yağı, disodyum EDTA, benzalkonyum klorür, sodyum hiyalüronat, aroma, sodyum sakkarin, dipotassium glycyrrhizate

Ambalaj:
Her bir şişede 15 ml solüsyon bulunur

Ürün Formu:
Sprey


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder