10 Mart 2017 Cuma

Boyun, bel sırt ağrısı NİMES COMBO JEL

Bu jeli doktor teknoloji hastalığıda denilen iki elimin başparmaklarında oluşan ağrı için verdi. Bende ayrıyetten ödem de  olduğu için bu jelle birlikte Doline adlı iğnelerden kullanılıyorum. 

Ne işe yarıyor bu jel açıklayım.


Osteoartrit ( kireçlenme) , vertebral kolonun ( botun, sırt, bel bölgesi) ağrılı sendromları, eklem dışı romatizma, ağrılı kas kasılmalarının semptomatik tedavisinde, travma ve ameliyat sonrası oluşan ağrılarda kullanılır.

Kullanım şekli doktorunuz başka şekilde önermedikçe sabah öğle akşam ağrılı bölgeye sürülerek kullanılır. 





Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Tiyokolşikosid, Nimesulid’dir. NIMES COMBO Jel, kasların aşırı seviyede gerilmesinden sorumlu olan beyin ve omurilik kaynaklı kas gerginliğini azaltan ve ortadan kaldıran kas gevşetici bir ilaçtır. Vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik faktörleri azaltır. Kas ve iskelet sistemindeki ağrılar, bel ağrısı, siyatik ağrıları, istem dışı kas kasılmaları, kas gerginliği durumu, sırt ağrısı, boyun tutulması, eklem dışı romatizma ağrıları ve bir hasar veya zedelenme sonucu oluşan ağrıların tedavisinde kullanılır.


NIMES COMBO Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
1-İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
2-Kas ve iskelet sistemindeki ağrılar,bel ağrısı, siyatik ağrıları, istem dışı kas kasılmaları, kas gerginliği durumu, sırt ağrısı, boyun tutulması, romatizma hastalıkları ve bir hasar veya zedelenme sonucu oluşan ağrılar ile ilgilidir.
3-Diğer kas gevşeticiler ile birlikte bu ilacı kullanmayınız. Sürekli kullandığınız kas gevşetici ilacınız var ise bunu doktorunuza bildirmelisiniz.
4-Tedaviniz süresince bu ilaçla birlikte, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmayınız.
5-Bu ilacın kullanımı sırasında ilacı uyguladığınız bölgede tahriş oluşursa, ilacın alımını durdurup, doktorunuza başvurunuz.
6-İlacı enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra ilacı uygulayınız.
7-İlacınızı uyguladıktan sonra en az 10 dakika kuruması için bekleyiniz. Merhem kuruduktan sonra giyininiz.
8-İlacınızı uyguladıktan en az bir saat banyo veya duş yapmayınız.
9-Tedavi edilen cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmayınız.
10-Eğer böbrek hastalığı, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullanımı ve kanama problemleri durumlarından herhangi birine sahip iseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz. Bu ilacın kullanımı size uygun olmayabilir ya da ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamaları ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
11-İlacın ağzınızı ve gözlerinize temasından kaçınınız. İlacın bu bölgelere teması halinde bol su ile yıkayınız.
12-Bu ilacın, 15 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez.
13-Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. Bu ilacın kullanımı anne karnındaki doğmamış bebeğe zarar verebilir. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. 

NIMES COMBO Jel’in Kullanım Şekli :
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
İlacı tedavi edilecek bölgeye yeterli miktarda ince bir tabaka halinde sıkınız ve hafif hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Kesinlikle kuvvetli bir şekilde ovarak sürmeyiniz. Günde 3-4 defa uygulanabilir. 

İlacın Olası Yan Etkileri :
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
Tahriş, kızarıklık, kabarma, kaşıntı görüldüğünde ilacın alımını durdurup hemen doktorunuza durumu bildirmelisiniz.

İlaç Etken Maddesi: Tiyokolşikosid, Nimesulid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder